Sunday, July 27, 2014

Raaka mansikkakakku

Leipomiset on jääneet mun osalta viime aikoina tosi vähälle. Mua ei vaan yksinkertaisesti ole huvittanut. Ennen se oli jotenkin todella rentouttavaa, mutta nykyään suunnilleen vaan ärsyttää koko homma. Viime viikolla leivoin kuitenkin raa'an porkkanakakun, josta tuli superhyvää (resepti löytyy täältä). Tällä viikolla kehittelin tämän raa'an mansikkakakun. Tai oikeastaan en tiedä onkohan tää ihan varmasti "raaka", koska onkohan kookosmaitoa jotenkin kuumakäsitelty tai ehkä jotain muutakin? Noh anyway.. on todella haastavaa tehdä hyvää raakakakkua, kun käytössä on vain 280W sauvasekoitin ja perus k-marketin raaka-aineet, mutta ei mahdotonta. Mua vähän jännitti jähmettyisikö toi täyte, kun siinä ei ole mitään hyydyttävää ainetta, mutta hyvin se hyytyi yön yli ja pysyi kasassa leikattaessa. Parasta kakussa on maku ja hyvänä kakkosena tulee terveellisyys. Plussaa myös siitä, että uunia ei tarvita. Näillä +30 asteen helteillä ei paljoa lisälämpöä taloon kaivata.
Lomogram_2014-07-26_02-01-16-PM
Pohja
2 dl kuivattuja aprikooseja
2 dl pähkinöitä (käytin mantelia ja hasselpähkinää)
1 dl kookoshiutaleita
(pieni loraus hunajaa)

Täyte
125 g cashewpähkinöitä liotettuna
1 prk kookosmaitoa (valkoinen osa)
loraus hunajaa
mansikoita maun mukaan + koristeluun

Valmista pohja blendaamalla kaikki ainekset keskenään yhtenäiseksi massaksi. Painele vuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Laita jääkaappiin odottamaan.
Soseuta cashewpähkinät sileäksi tahnaksi. Notkista kookosmaitopurkista saatua valkoista tahnaa kulhossa. Yhdistä nämä ja mausta maun mukaan hunajalla. Pilko täytteen joukkoon mansikoita ja kaada täyte pohjan päälle. Koristele mansikoilla ja pistä jääkaappiin asettumaan mielellään yön yli.
Lomogram_2014-07-26_02-03-25-PM

No comments:

Post a Comment