Tein kakun 18cm vuokaan. Pohja, sokerivesi ja vadelmahillo kannattaa valmistaa päivää ennen, jotta ne ehtii jäähtyä kunnolla.
Pohja:
4 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Riko lasiin kananmunat. Mittaa toiseen samankokoiseen lasiin samanverran sokeria ja kolmanteen vehnäjauhoja + 1tl leivinjauhetta. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot vaahtoon ja nostele varovasti.
Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Anna jäähtyä kokonaan. Leikkaa 3 tai 4 osaan.
Kostutus:
2 dl vettä
1 dl sokeria
Mittaa aineet kattilaan ja kiehauta. Jäähdytä kylmäksi.
Vadelmahillo:
2 pss pakastevadelmia
3/4 dl hillo-marmeladisokeria
Mittaa aineet kattilaan ja keittele n. 10 minuuttia. Jäähdytä.
Diplomaattikreemi:
1 dl vaniljakreemijauhetta
2 dl kylmää vettä
2,5 dl kuohukermaa
Päälle marsipaania + suklaata koristeluun.
Vatkaa vaniljakreemijauhetta ja vettä sekaisin noin 5 minuuttia. Vatkaa toisessa kulhossa kerma kovaksi vaahdoksi, kaada joukkoon vaniljakreemi ja vatkaa hyvin.
Kostuta pohja sokerivedellä, levitä päälle vadelmahilloa ja diplomaattikreemiä. Nosta seuraava pohja päälle, kostuta ja niin edelleen. Levitä reunoille ja myös ylimmän kerroksen päälle kreemiä, niin että päällisestä tulee kupumainen. Kauli jääkaappikylmä marsipaani ohueksi levyksi tomusokeria apuna käyttäen. Asettele marsipaani kakun päälle ja painele reunat siisteiksi. Koristele sulalla suklaalla. Anna mehevöityä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
No comments:
Post a Comment