Sunday, November 3, 2013

Piparitaikinatryffelit / Gingerbread Dough Truffles

lomogram
En oo varmaan ainut kenen mielestä taikina maistuu yleensä paremmalta kuin valmis tuotos? Tämä pätee etenkin pipareissa. Voisin sanoa, että tämä on paras ideani pitkään aikaan. Rapea suklaakuori ja pehmeä taikinasisus. Mmm.

Piparitaikinatryffelit
100 g voita
1 dl siirappia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
1 tl kanelia
1 appelsiinin kuori ja mehu
4-5 dl vehnäjauhoja
noin 300 g suklaata kuorrutukseen

Mittaa kaikki muut aineet paitsi jauhot kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna seoksen jäähtyä hieman ja lisää jauhot. Sekoita tasaiseksi massaksi. Pistä taikina kylmään kovettumaan vähäksi aikaa. Pyöritä taikinasta palloja ja laita ne kylmään suklaan sulatuksen ajaksi. Dippaa pallot sulassa suklaassa ja laita leivinpaperin päälle jähmettymään. Voit halutessasi koristella tryffeleitä vaikkapa kuivatuilla karpaloilla niin kuin minä tein.
lomogram
I guess I'm not the only one who thinks that the dough often tastes better than actual cookies or cakes or whatever you're baking. Especially when it's about gingerbreads. I could say that this is the best idea I've had in a long time. Crispy chocolate outside and soft dough inside. Mmm.

Gingerbread Dough Truffles
100 g butter
1 dl syrup
1 dl sugar
1 tsp vanilla sugar
1 tsp ground cloves
1 tsp ground ginger
1 tl cinnamon
1 orange zest and juice
4-5 dl wheat flour
about 300 g chocolate

Measure all ingredients in saucepan except the flour and heat it to boil. Let the mixture cool down a little bit. Add the flour and mix it up. Put the dough in fridge for a while. Roll little balls from the dough and put them in freezer. Melt chocolate and dip the balls in there. Put them on wax paper to solidify. You can decorate them with dried cranberries for example if you want to.
lomogram

No comments:

Post a Comment