Tuesday, November 5, 2013

Appelsiininen tiramisu / Orange Tiramisu

lomogram
Tämä on melkoisen simppeli mutta uskomattoman herkullinen jälkiruoka. Oikeesti niin hyvää! Söin 2,5 annosta. Ja alkupalaks koska en malttanut odottaa.
Mulla ei ole hajuakaan minkälaisia ne Lady Fingers-keksit on mitä tiramisuun pitäisi oikeasti vissiin käyttää. Niitä ei myydä meidän lähikaupassa, joten käytin Euroshopperin short cake biscuitseja. Ne imi nestettä hyvin itseensä ja niistä tuli kivan pehmeitä ja tahmaisia.

Appelsiinilla maustettu tiramisu
400 g Short cake biscuitseja
1,5 dl vahvaa kahvia
maun mukaan rommiaromia (tai amaretto-likööriä)
1 appelsiinin kuori ja mehu
250 g mascarponea
2 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
koristeluun kaakaojauhetta ja suklaata

Asettele keksit tarjoiluastiaan. Sekoita kahvi, rommiaromi ja puolen appelsiinin mehu keskenään. Kostuta keksit kahviseoksella. Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa mukaan myös mascarpone, tomusokeri, vaniljasokeri, appelsiinin kuori ja toisen puolikkaan mehu. Kaada vaahto keksien päälle. Anna maustua kylmässä pari tuntia. Sirottele kaakaojauhetta päälle ja suklaakiehkuroita kans.
lomogram
This is pretty simple but incredibly delicious dessert. So good! :) I ate 2,5 portions. And for starter because I couldn't wait.
I have no idea what kind of biscuits are those Lady Fingers what you are supposed to use when making tiramisu. They don't sell those in my convenience store so I used Euroshopper's Short Cake Biscuits. They worked really well in this recipe.

Orange Tiramisu

400 g Short cake biscuits
1,5 dl strong coffee
rum extract to taste (or amaretto liqueur)
1 orange zest and juice
250 g mascarpone
2 dl whipping cream
1 dl powdered sugar
1 tbsp vanilla sugar
cacao powder and chocolate for decoration

Set biscuits straight into serving dish. Combine coffee, rum and half of the orange juice. Moisten biscuits with this coffee mixture. Whisk the cream until stiff loose. Add mascarpone, powdered sugar, vanilla sugar, orange zest and rest of the juice. Pour the cream on top of the biscuits. Let it set in fridge for a couple of hours. Sprinkle some cacao powder on top and also chocolate swirls.
lomogram

No comments:

Post a Comment