Saturday, October 19, 2013

Marenki-puolukkakakku / Meringue Lingonberry Cake

lomogram
Leivoin tällaisen kakun vieraita varten. Vieraat otti ekojen palojen jälkeen vielä lisää ja äitini mielestä "parasta kakkua" mitä oon ikinä tehnyt.. Sanoo noin varmaan joka kakusta mitä teen haha :D Hyvää siis oli. Päällä oleva kinuski kruunaa kyllä tämän makuelämyksen, sitä ei saa missään nimessä jättää pois!!!

Puolukka-marenkikakku

Marenkipohjat:
4 valkuaista
2 dl sokeria
2 tl maissitärkkelystä
1,5 tl omenaviinietikkaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl mantelijauhetta
Täyte:
4 liivatetta
5 dl kermaa
1 prk (250 g) vaniljarahkaa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 dl puolukoita
Kinuski:
1 dl kermaa
1 dl fariinisokeria
ripaus merisuolaa

Aloita marenkipohjien valmistuksella. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen joukkoon. Vatkaa lopuksi maissitärkkelys, omenaviinietikka ja vaniljasokeri mukaan. Kääntele mantelijauhe varovaisesti joukkoon. Muotoile marenkimassasta kaksi kakkuvuokasi kokoista pohjaa leivinpaperin päälle pellille. Paista pohjia 140 asteessa noin tunti.

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää vaniljarahka ja sokerit. Survo puolukat ja ota niistä pari ruokalusikallista mehua talteen. Lisää puolukkasurvos kermavaahdon joukkoon. Kuumenna puolukkamehu kiehuvaksi vaikka mikrossa ja sulata siihen kuivaksi puristetut liivatteet. Kaada liivatemehu ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan vatkaten.
Kaada täyte vuokaan marenkipohjan päälle. Aseta toinen pohja täytteen päälle.

Valmista kinuski kiehauttamalla kermaa, fariinisokeria ja suolaa kattilassa noin 5 minuuttia koko ajan sekoitellen. Koristele kakku kinuskilla.
Anna kakun hyytyä vähintään 4 tuntia jääkaapissa, jonka jälkeen se on valmis nautittavaksi!

lomogram

I made this cake for guests. After first pieces they took more and my mom said that this was the best cake I've ever made.. She tells me that probably of every cake I make haha :D
The caramel on top makes this cake complete so don't miss that!!!

Meringue Lingonberry Cake
Meringue base:
4 egg whites
2 dl sugar
2 tsp corn starch
1,5 tsp apple cider vinegar
2 tsp vanilla sugar
1 dl ground almonds
Filling:
4 gelatin leaves
5 dl cream
250 g vanilla quark
1 dl sugar
1 tbsp vanilla sugar
3 dl lingonberries
Caramel:
1 dl cream
1 dl brown sugar
pinch of sea salt

Start with the meringue base. Beat the egg whites until stiff. Add the sugar bit by bit. Beat the cornstarch, apple cider vinegar and vanilla sugar in the egg whites. Stir ground almonds in carefully.
Make two circles on the baking tray same size as your cake mold. Bake them in 140 celsius for about an hour.

Put gelatin leaves in cold water to soak. Whip the cream, add vanilla quark and sugars. Mash lingonberries and save two tablespoons of their juice. Beat mashed lingonberries in the whip cream. Boil the lingonberry juice in a microwave for example and melt gelatin leaves in to it. Pour it slowly in the filling whisking it all the time. Pour the filling in cake mold on top of the meringue base. Place the other base on top of the filling.

Prepare the caramel by boiling the cream, brown sugar and sea salt in a kettle for about 5 minutes. Decorate the cake with caramel. Let the cake set in fridge 4 hours atleast. Then it's ready to be served!

lomogram

No comments:

Post a Comment