Sunday, November 10, 2013

Kinuskinen marjatäytekakku / Caramelly Berry Cake

lomogram
Teinpä isänpäiväksi kakun. Mansikkakermakakku on isäni suosikki, mutta minusta se on liian tylsä. Käytin niitä mansikoita kuitenkin, mutta lisäksi myös vadelmaa ja mustaherukkaa. Kinuskikerma käy ihanasti marjojen kaveriksi.

Kinuskinen marjatäytekakku

sokerikakkupohja jaettuna kolmeen osaan
täyte:
400 g pakastemarjoja (mansikka, vadelma, mustaherukka)
3 rkl hillo-marmeladisokeria
1 tl vaniljasokeria
kinuskikermavaahto:
1 dl fariinisokeria
ripaus suolaa
3 dl kuohukermaa
kostutus:
2 dl vettä
3 rkl fariinisokeria
3 rkl tavallista sokeria
koristeluun tuoreita mansikoita ja vadelmia

Voit tehdä kaikki osat yhtäaikaa hellalla. Laita kaikki ainekset omiin kattiloihin, paitsi kinuskikermassa laita vain 1 dl kuohukermaa. Kuumenna jokainen kiehuvaksi, paitsi marjatäytettä kiehautetaan 5 minuuttia. Kinuskikerman ja kostutusveden voi ottaa pois heti kun alkavat kiehua. Muista sekoitella jokaista kattilaa vähän väliä. Anna kaiken jäähtyä jääkaappikylmäksi. Kinuskikermassa tämä on erityisen tärkeää, koska muuten vaahdotus ei onnistu.
Vatkaa jäähtynyt kinuskikerma vaahdoksi ja loput 2 dl kuohukermasta vaahdoksi. Yhdistä nämä vaahdot ja kokoa kakku kostuttamalla ensin pohja, levittämällä päälle marjatäytetta ja kinuskikermaa.
Koristele kakku ja anna olla kylmässä vähintään 4 tuntia ennen nauttimista.

lomogram

This cake was made for father's day. Strawberry Cream Cake is my dad's favourite but I think it's too boring. So I added raspberries and blackcurrants. And the cream got a caramel twist.

Caramelly Berry Layer Cake

Three-layered sponge cake
filling:
400 g frozen berries (strawberry, raspberry, blackcurrants)
3 tbsp jam sugar
1 tsp vanilla sugar
caramel cream:
1 dl brown sugar
pinch of salt
3 dl whipping cream
for moisten:
2 dl water
3 tbsp brown sugar
3 tbsp regular sugar
for decorating: fresh strawberries and raspberries

You can make all these 3 parts at the same time. You just need three kettles.

Filling:
Measure all ingredients in the kettle. Heat it until it starts to boil and keep boiling it for 5 minutes and stir it once and awhile. Let it cool down.

Caramel cream:
Heat brown sugar, salt and 1 dl of cream in the kettle until it starts to boil. Take it off and let it cool as cold as your fridge is. It's really important that the caramel is well cooled! Beat it until it's fluffy and light.
Beat also rest of the whipping cream and combine it with caramel cream.

Moistening:
Put all ingredients in a kettle and heat it to boil. Let it cool down.

Moist the cake base with water-sugar mixture, spread filling and caramel cream on it and place second cake base and so on. Decorate with raspberries and strawberries. Let the cake set in fridge 4 hours at least before eating.

No comments:

Post a Comment