Wednesday, November 27, 2013

Herkulliset porkkanasämpylät / Carrot Buns

lomogram
Tein seuraavan annoksen tuplana. On kiva laittaa sämpylöitä myös pakkaseen ja sulattaa niitä mikrossa sitä mukaa kuin haluaa syödä. Näin ne maistuvat aina ihan kuin vastapaistetuilta.

Porkkanasämpylät
5 dl vettä
1,5 dl kaljamaltaita
2 dl kauraleseitä
50 g hiivaa
1 dl tummaa siirappia
1 tl suolaa
½ dl öljyä
1-2 porkkanaa
vehnäjauhoja

Mittaa kaljamaltaat ja kauraleseet lämpimään veteen likoamaan. Raasta porkkanat. Lisää vesiseokseen murennettu hiiva. siirappi, suola, öljy ja porkkanaraaste. Alusta jauhoja sen verran taikinaan, että saat siitä helposti käsiteltävän. Mitä vähemmän jauhoja, sen parempi.
Anna taikinan kohota noin tunti liinan alla. Muotoile sämpylöiksi ja kohota uudestaan. Paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.
lomogram
I made a double dose of these. It's nice to store some of the buns in freezer and when you're craving a yummy freshly baked bun you can just take one from your freezer and melt it in a microwave. Simple and so good.

Carrot Buns
5 dl water
1,5 dl beer malts
2 dl oat brans
50 g yeast
1 dl dark syrup
1 tsp salt
½ dl oil
1-2 carrots
wheat flour

Measure malts and brans in warm water to soak. Grate the carrots. Add yeast, syrup, salt, oil and grated carrots into water-mixture. Knead flour into dough so it becomes more tractable. Less is better in this case.
Let the dough rise about an hour under a kitchen towel. Shape them like buns and rise again. Bake for 10-15 minutes in 200 celsius.
lomogram

No comments:

Post a Comment