Monday, December 2, 2013

Luumu-crumblekakku / Plum Crumble Cake

lomogram
Ei tämä kakku kaunis ole, mutta maistuu suorastaan syntisen hyvältä. Se on niiiiin mehevä ja kostea sisältä ettei tosikaan. Vihaan sellaisia kuivia kakkuja yli kaiken, mutta tämä on kyllä sellaisen vastakohta.
Varastin omenacrumblekakun reseptin Sara La Fountainilta ja tein siitä tämän luumuversion. Suosittelen muuten seuraamaan Saran kokkiohjelmaa Foxilta. Se on ihan paras.

Luumu-crumblekakku
noin 10 tuoretta luumua
½ dl vettä
2 rkl fariinisokeria
taikina:
200 g pehmeää voita
3 dl sokeria (laitoin 1 dl fariinia ja loput tavallista)
3 kananmunaa
200 g kermaviiliä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
crumble:
3 rkl voita kylmänä
1 dl fariinisokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia 
kuorrutus:
½ dl siirappia
1 dl tomusokeria

Keitä lohkottuja luumuja veden ja sokerin kanssa noin 5-10 minuuttia niin, että ne hieman pehmenevät. Jätä sivuun jäähtymään.
Vatkaa voi ja sokeri hyvin keskenään. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Lisää kermaviili ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Jätä taikina sivuun odottamaan.
Valmista crumble yhdistämällä voi, fariinisokeri, jauhot ja kaneli yhteen murumaiseksi seokseksi sormenpäillä nyppien.
Levitä voideltuun kakkuvuokaan reilu puolet taikinasta. Aseta luumulohkot taikinan päälle. Ripottele päälle puolet crumblesta. Kaada päälle loput taikinasta ja murustele myös loput crumblesta.
Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Valmista kuorrutus yhdistämällä siirappi ja tomusokeri. Pursota kakun päälle.
lomogram
This cake isn't pretty but it's sinfully good. I hate cakes that are dry but this truly isn't. It's so moist and good and perfect.
I stole apple crumble cake recipe from Sara La Fountain and I made my own version of it. I recommend you to watch Sara's cooking show on Fox. It's the best.

Plum Crumble Cake
about 10 fresh plums
½ dl water
2 tbsp brown sugar
dough:
200 g soft butter
3 dl sugar (I used 1 dl brown and 2 dl white)
3 eggs
200 g sour cream
4 dl flour
1 tsp baking powder
1 tsp baking soda
1 tsp cinnamon
crumble:
3 tbsp butter, cold
1 dl brown sugar
1 dl  flour
1 tsp cinnamon
frosting:
½ dl syrup
1 dl powdered sugar

Put sliced plums, water and brown sugar in saucepan and boil them for 5-10 minutes so they soften a little bit. Leave aside to cool down.
Beat butter and sugar together. Add eggs one by one. Add sour cream and dry ingredients. Leave aside.
Mix butter, sugar, flour and cinnamon together by using your finger tips.
Pour a half of the dough into greased cake mold. Set plums on top anf sprinkle half of the crumble on top of them. Spread rest of the dough on crumble and then sprinkle rest of the crumble on top.
Bake for 50 minutes in 175 celsius.
Prepare the frosting by mixing up the syrup and powdered sugar together. Extrude frosting on cake. Yay.

No comments:

Post a Comment