Saturday, June 8, 2013

Vadelma-valkosuklaajäätelö

Vadelma ja valkosuklaa sopii niin hyvin yhteen. Voi että tää jätski on niin parasta ja siitä on Dr. Sugar -blogia kiittäminen, sillä sieltä nappasin ns. perusohjeen jota lähdin muuntelemaan. En varmaan enää koskaan osta kaupasta valmista jäätelöä vaan teen sen itse. Tässä ei tarvita jäätelökonetta eikä pakastuksen aikana seosta tarvitse sekoitella. Koostumus on silti ihanan kermainen ja pehmeä, ei ollenkaan kiteinen.

WP_001338

1 pss (200g) pakastevadelmia
hillosokeria
5 dl kuohukermaa
260 g valkosuklaata (2 pandan levyä)
1 tlk kondensoitua maitoa (ei kinuskia)

Aloita valmistamalla vadelmakastike. Laita pakastevadelmat ja pari ruokalusikallista hillosokeria kattilaan ja kiehauta parin minuutin ajan. Jäähdytä.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sulata 1,5 levyä valkosuklaata mikrossa ja pilko loput rouheeksi. Lisää kondensoitu maito sulan valkosuklaan joukkoon. Sekoita valkosuklaaseos ja suklaarouhe kermavaahdon joukkoon. Kääntele lopuksi vadelmakastike varovasti massan sekaan niin etteivät ne sekoitu kokonaan. Kaada seos pakkasen kestävään astiaan ja peitä astia kannella tai kelmulla. Pakasta yön yli.

WP_001342

No comments:

Post a Comment