Sunday, June 2, 2013

2 in 1 mansikka-suklaakakku

Haa tässäpä vähän erikoisempi tapaus. Mun iskä tykkää mansikkakakusta ihan hirveesti, veli taas enemmän suklaasta ja minä molemmista. Puolet tästä kakusta on siis mansikkaa ja puolet suklaata. Äitini teki pohjan eilen valmiiksi ja käytti vaaleassa pohjassa durumvehnäjauhoja ja tummassa mm. maissijauhoja.. Aika erikoista sanoisinko. Pohjasta tuli myös aika ohut ja leikkaaminen kolmeen osaan oli vähän haastavaa, mutta mä tein sen!!

WP_001024

Sokerikakkupohja:
5 munaa (vähemmän tai enemmän vuoan koosta riippuen, meillä 28cm ja kuten mainitsin pohjasta tuli liian ohut)
sokeria
vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta

1. Riko munat lasiin ja mittaa toiseen samankokoiseen lasiin saman verran sokeria ja kolmanteen vehnäjauhoja + 1 tl leivinjauhetta.
2. Jaa vehnäjauho-leivinjauheseos kahteen astiaan. Sekoita toiseen kaakaojauhe.
3. Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Kaada puolet vaahdosta toiseen astiaan.
4. Siivilöi tumma jauhoseos munasokerivaahtoon ja vaalea jauhoseos toiseen. Kääntele varovasti, mutta huolellisesti.
5. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka. Pitele vuoan keskellä leivinpaperia ja kaada molemmat seokset yhtäaikaa eri puolilta vuokaan. Poista leivinpaperi. Paista 180 asteessa, n. 40 minuuttia.
6. Kun kakku on jäähtynyt, leikkaa se kahtia ja molemmat puolet kolmeen osaan.

Suklaapuoli:
3 dl vispikermaa
200 g taloussuklaata
kostutus: sokerivesi (n. 3rkl sokeria ja 1,5 dl vettä)

1. Vatkaa kerma ja lisää siihen 150 g sulatettua suklaata.
2. Kostuta tumman kakkupohjan jokainen osa sokerivedellä ja täytä suklaakermalla.
3. Koristele suklaarouheella

Mansikkapuoli:
3 dl vipsikermaa
vaniljasokeria / sokeria
500 g mansikoita
kostutus: sokerivesi

1. Vatkaa kerma ja mausta se vaniljasokerilla ja/tai sokerilla.
2. Kostuta vaalean kakkupohjan jokainen osa sokerivedellä, täytä kermalla ja pilkotuilla mansikoilla.
3. Koristele mansikoilla.

No comments:

Post a Comment