Wednesday, June 12, 2013

Keksitaikinalla täytetyt whoopie piet

Törmäsin tämmösiin viime yönä selaillessani leivontablogeja, ohje on siis muunneltuna cookies & cups-blogista. Leivoin nämä juuri äsken ja mutustelen yhtä tässä parhaillaan. On tosi hyvää nytkin, mutta uskon, että ovat vielä parempia jääkaappikylminä. Suosittelisin muuten täytteen keksitaikinassa käytettävän tomusokeria, sillä tavallinen hieno sokeri raksuu aika inhottavasti suussa!
WP_001386
Pohjat:
4,8 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1/4 tl leivinjauhetta
120 g pehmeää voita
2,4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 muna
1 dl maitoa

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää muna joukkoon vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita se vuorotellen maidon kanssa voi-sokeri-vaahtoon. Ota taikinasta leivinpaperilla vuoratun pellin päälle teelusikalla pieniä nokareita. Litistä nokareita sormia apuna käyttäen ja muotoile pyöreämmäksi. Whoopiet ei juurikaan leviä uunissa. Paista 190 asteessa 6 minuuttia.
Anna jäähtyä kokonaan ennen kuin täytät!

Keksitaikinatäyte:

100 g pehmeää voita
1,2 dl sokeria
0,3 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
65 g suklaarouhetta

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit. Lisää maito, vehnäjauhot ja suklaarouhe. Levitä tai pursota täytettä pohjalle ja laita toinen pohja päälle.
WP_001384

1 comment:

  1. Oi nam näyttääpä hyvältä! Pitää varmaan kokeilla joku päivä :-)

    ReplyDelete