Friday, April 12, 2013

Terveellinen suklaakakku

Kun näin tän kakun Kiitos hyvää -blogissa, ajattelin ettei se voisi maistua erityisen hyvältä. Siis papuja suklaakakussa? Ei jauhoja, sokeria tai voita? Päätin kuitenkin kokeilla ja onneksi kokeilin.
Oon innostunut entistä enemmän terveellisestä ruoasta ja yrittänyt etsiä ja keksiä terveellisiä herkkuja. Monissa resepteissä, mitä oon löytänyt, on kuitenkin käytetty ns. superfoodeja, eikä mulla ole varaa sellaisiin. Siispä niitä on hieman hankalaa soveltaa. Tän kakun ainekset löytyy kuitenkin ihan perus ruokakaupasta edullisesti. Oon muunnellut hieman alkuperäistä reseptiä suurentamalla sitä sekä lisäsin päälle kookoskermavaahtoa.

WP_000679

Pohja:
2 tlk mustapapuja (GoGreen)
5 kananmunaa
1 dl kaakaojauhetta
1 dl kookoshiutaleita
2 tl leivinjauhetta
muutama taateli
banaani
loraus hunajaa
ripaus merisuolaa

Päälle:
1tlk kookosmaitoa
hunajaa makeutukseen
hedelmiä

Mittaa kaikki pohjan ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tai käytä monitoimikonetta. Kaada taikina voideltuun vuokaan (mulla oli 28cm vuoka ja kakusta tuli aika ohut). Paista 175 asteessa 25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Valmista kookoskermavaahto kookosmaidosta, joka on ollut vuorokauden ylösalaisin jääkaapissa. Avaa purkki ja kaavi kiinteä valkoinen tahna kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes rakenne on kermavaahtomainen ja makeuta hunajalla.

Levitä vaahto jäähtyneen kakun päälle ja koristele hedelmillä.

WP_000682

2 comments:

  1. Sulla on kiinnostavia reseptejä! Tätä pitää kokeilla heti! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi kiitos :) kiva kun jätit kommenttia, mäkin voisin leipoa tätä taas uudestaan vaikka huomenna!

      Delete