Sunday, April 21, 2013

Prinsessakakku

Tein kakun 18cm vuokaan. Pohja, sokerivesi ja vadelmahillo kannattaa valmistaa päivää ennen, jotta ne ehtii jäähtyä kunnolla.

WP_000713

Pohja:
4 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Riko lasiin kananmunat. Mittaa toiseen samankokoiseen lasiin samanverran sokeria ja kolmanteen vehnäjauhoja + 1tl leivinjauhetta. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot vaahtoon ja nostele varovasti.
Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Anna jäähtyä kokonaan. Leikkaa 3 tai 4 osaan.

Kostutus:
2 dl vettä
1 dl sokeria

Mittaa aineet kattilaan ja kiehauta. Jäähdytä kylmäksi.


Vadelmahillo:
2 pss pakastevadelmia
3/4 dl hillo-marmeladisokeria

Mittaa aineet kattilaan ja keittele n. 10 minuuttia. Jäähdytä.

Diplomaattikreemi:
1 dl vaniljakreemijauhetta
2 dl kylmää vettä
2,5 dl kuohukermaa

Päälle marsipaania + suklaata koristeluun.

Vatkaa vaniljakreemijauhetta ja vettä sekaisin noin 5 minuuttia. Vatkaa toisessa kulhossa kerma kovaksi vaahdoksi, kaada joukkoon vaniljakreemi ja vatkaa hyvin.

Kostuta pohja sokerivedellä, levitä päälle vadelmahilloa ja diplomaattikreemiä. Nosta seuraava pohja päälle, kostuta ja niin edelleen. Levitä reunoille ja myös ylimmän kerroksen päälle kreemiä, niin että päällisestä tulee kupumainen. Kauli jääkaappikylmä marsipaani ohueksi levyksi tomusokeria apuna käyttäen. Asettele marsipaani kakun päälle ja painele reunat siisteiksi. Koristele sulalla suklaalla. Anna mehevöityä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

WP_000712

No comments:

Post a Comment