
Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
1 dl tomusokeria
ripaus suolaa
200 g voita
2 tl raastettua appelsiininkuorta
Rahkatäyte:
1 prk (250g) maitorahkaa
2 dl vispikermaa
3 kananmunaa
0,5 dl appelsiininmehua
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Appelsiinitäyte:
1,5 dl sokeria
3 kananmunaa
1 dl appelsiininmehua
3 tl raastettua appelsiininkuorta
Kuumenna uuni 170 asteeseen.
Pohja: Nypi kaikki ainekset käsin murumaiseksi seokseksi. Puristele seos käsillä kiinteäksi ja painele sitten tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohja uuniin esipaistumaan noin 10 minuutiksi.
Pohjan paistumisen aikana sekoita kaikki rahkatäytteen ainekset sekaisin. Kaada pohjan päälle ja jatka paistamista n. 25 minuuttia, kunnes täyte on melkein hyytynyt.
Mittaa kaikki appelsiinitäytteen ainekset kulhoon ja vatkaa pallovatkaimella sekaisin. Kaada seos varovasti rahkatäytteen päälle ja paista vielä 20 minuuttia tai kunnes päällys on jähmettynyt. Piirakka saa olla hieman tutisevaa.
No comments:
Post a Comment