Sunday, March 31, 2013

Appelsiinirahkapiirakka

Mulla sattu pikku moka tätä paistaessa, eli laitoin appelsiinitäytteen liian aikaisin rahkatäytteen päälle ja se upposi ja sekoittui todella rumasti. Olkaa siis tarkkana ja tarkistakaa onko rahkatäyte tarpeeksi kypsä kantamaan appelsiinitäytteen painon! Onneksi se oli kuitenkin vain kosmeettinen haitta, vaikka mun mielestä tästä tuli paiston jälkeen silti ihan nätskä.

WP_000577

Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
1 dl tomusokeria
ripaus suolaa
200 g voita
2 tl raastettua appelsiininkuorta

Rahkatäyte:
1 prk (250g) maitorahkaa
2 dl vispikermaa
3 kananmunaa
0,5 dl appelsiininmehua
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Appelsiinitäyte:
1,5 dl sokeria
3 kananmunaa
1 dl appelsiininmehua
3 tl raastettua appelsiininkuorta

Kuumenna uuni 170 asteeseen.

Pohja: Nypi kaikki ainekset käsin murumaiseksi seokseksi. Puristele seos käsillä kiinteäksi ja painele sitten tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohja uuniin esipaistumaan noin 10 minuutiksi.

Pohjan paistumisen aikana sekoita kaikki rahkatäytteen ainekset sekaisin. Kaada pohjan päälle ja jatka paistamista n. 25 minuuttia, kunnes täyte on melkein hyytynyt.

Mittaa kaikki appelsiinitäytteen ainekset kulhoon ja vatkaa pallovatkaimella sekaisin. Kaada seos varovasti rahkatäytteen päälle ja paista vielä 20 minuuttia tai kunnes päällys on jähmettynyt. Piirakka saa olla hieman tutisevaa.

No comments:

Post a Comment