Sunday, April 13, 2014

Rukiiset omenakorvapuustit

Päätin hieman rikkoa rajoja ja leipoa korvapuusteja uudella twistillä. Korvasin osan vehnäjauhoista ruisjauhoilla ja laitoin raastettua omenaa täytteeseen. Aika hyvää ja kivaa vaihtelua.
Untitled
Rukiiset omenakorvapuustit
3 dl maitoa
50 g hiivaa
reilusti kardemummaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 kananmuna
100 g pehmeää voita
2,5 dl ruisjauhoja
8,5 dl vehnäjauhoja
väliin voita, kanelia, sokeria sekä 4 pientä omenaa raastettuna
voiteluun muna
koristeluun sokeria ja siemensekoitusta

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää loput aineet, viimeisenä jauhot ja vaivaa hyvin. Anna taikinan levätä vähintään 10 minuuttia peitettynä. Kauli taikina tasaiseksi suorakulmaiseksi matoksi. Voitele voilla, sirottele kanelia, sokeria ja omenaraastetta päälle. Raasteesta kannattaa hieman puristella mehuja pois. Rullaa rullalle, leikkaa paloiksi, nipistä puusteiksi, kohota, voitele munalla, sirottele sokeria ja siemensekoitusta päälle ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Untitled

No comments:

Post a Comment