Friday, September 27, 2013

Kurpitsakuppikakut / Pumpkin cupcakes

lomogram

Käytin vehnäjauhojen asemasta tattarijauhoja ja mantelijauhetta. Toimi erittäin hyvin myös gluteenittomana versiona. Ohje on Hummingbird Bakeryn leivontakirjasta hieman mukailtu. Kuppikakut olivat ihanan meheviä ja kosteita! Ai että, voin vaan kuvitella miten hyviä ne onkaan yön yli jääkaapissa oltuaan.

Kurpitsakuppikakut
40 g huoneenlämpöistä voita
2 dl vehnäjauhoja (voi käyttää myös tattarijauhoja ja mantelijauhetta)
1,5 dl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
1,5 tl kanelia (ja vähän myös koristeluun)
ripaus suolaa
1 dl maitoa
2 kananmunaa
200 g kurpitsasosetta (mulla se oli enemmänkin marmeladimaista)
Tuorejuustokuorrute:
5 dl tomusokeria (vähempikin riittää)
50 g voita huoneenlämpöisenä
125 g maustamatonta tuorejuustoa

Nypi voi ja kuivat aineet keskenään murumaiseksi seokseksi. Kaada maito vähitellen joukkoon puuhaarukalla sekoitellen. Sekoita joukkoon kananmunat ja kurpitsasose. Kaada taikinaa muffinivuokiin ja paista 170 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
Valmista kuorrute vatkaamalla huoneenlämpöistä voita tomusokeria aina vähitellen lisäten. Vatkaa lopuksi mukaan myös tuorejuusto. Pursota kuppikakkujen päälle ja ripottele koristeeksi kanelia.

lomogram

Päätin alkaa kirjoittaa myös englanniksi. Suunnittelen työssäoppimisjaksoa ulkomailla, joten tässä oppii samalla ammattisanastoa :)
I decided to start writing also in English! I'm planning an internship abroad so I thought this might be instructive.

I used buckwheat flour and ground almonds instead of wheat flour. The original recipe is from Hummingbird Bakery cookbook and it worked very well also glutein free. These cupcakes were so moist and juicy! Oh my, I can only imagine how good these taste after they've rested in the fridge over night.

Pumpkin cupcakes

40 g butter, room temperature
2 dl wheat flour (or buckwheat and ground almonds)
1,5 dl sugar
1 tbsp baking powder
1,5 tsp cinnamon (and some for decorating)
a pinch of salt
1 dl milk
2 eggs
200 g pumpkin puree (the pumpkin thing i was using was more like marmelade)
Cream cheese frosting:
5 dl icing sugar (less is enough)
50 g butter, room temperature
125 g cream cheese


Mix butter and all of the dry ingredients by using your fingertips. Pour the milk bit by bit in to the mixture and keep mixing it up with wooden fork. Add the eggs and pumpkin puree.
Pour the dough in muffin molds. Bake them in 170 celsius degrees for about 20 minutes. Let them cool down.
Prepare the frosting by beating the butter with icing sugar. Add the cream cheese and keep beating it. It should be creamy and fluffy. Extrude the frosting on top of the cupcakes and sprinkle some cinnamon on top.

2 comments:

  1. Ai miten ihanan syksyistä, kurpitsakuppikakkuja! Tosi kauniita! Ostitko tuota kurpitsasosetta ihan kaupasta vai teitkö itse? :-) Olen yrittänyt etsiä sokeritonta kurpitsasosetta kaupasta, tuloksetta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos :) Käytin itsetehtyä kurpitsamarmeladia. Ootko kattonut isompien markettien jenkkihyllyt läpi? En ole varma, mutta mulla on sellainen kutina että kurpitsasosetta voisi sieltä löytyä tai ainakin Behnford'sin nettikaupasta.

      Delete