Monday, September 9, 2013

Korvapuustit

Sisko ehdotti extempore et leivottais pullaa. Ei sellasesta voi kieltäytyä! Omnomonmn.
Otin muuten nyt parit kuvat tekovaiheista, niin on varmaan selkeämpää. Opin itekin ton korvapuustin painamisen (onkohan tää ihan oikea termi) vähän aikaa sitten koulussa. Huomatkaa myös, että korvapuustit kannattaa painaa vasta kohoamisen jälkeen. Pysyvät silloin paljon paremmin muodossaan.
 lomogram
Korvapuustit
5 dl maitoa
50 g hiivaa
paljon kardemummaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
200 g leivontamargariinia tai voita
vehnäjauhoja
Täyte:
rasvaa
kanelia
sokeria
voiteluun muna

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murusta hiiva joukkoon. Lisää kardemumma, suola, sokeri, kananmunat ja pehmeä rasva. Alusta vehnäjauhoja taikinaan sen verran, että taikina irtoaa kulhon reunoilta ja käsistä. Vaivaa hyvin. Anna taikinan levätä vähintään 10 minuuttia.
Kauli levännyt taikina 20-30 cm leveäksi melko ohueksi levyksi. Voitele taikinamatto kauttaaltaan rasvalla. Ripottele päälle kanelia ja sokeria. Rullaa ja leikkaa paloiksi.
Kohota kanelipullat huoneenlämmössä reilu puolituntia tai 30-40 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
Paina pullat korvapuusteiksi (katso alla hieno kuva).
Voitele munalla ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

lomogram
Kaulittu taikina, joka alkaa jo olla rullausvalmis.

lomogram
Leikatut pullapalat menossa kohoamaan. Muistakaa laittaa sauma alaspäin.

photogram-20130909-175056
Kohoamisen jälkeen korvapuustin muotoon painaminen.

lomogram
Valmiit korvapuustit :)

No comments:

Post a Comment