Thursday, August 29, 2013

Toffee-omenakuppikakut

lomogram

Mulla on sellanen reseptivihko, mihin oon laittanut hyviä kokeilemiani reseptejä ja tämä on sieltä. Tosin hieman muuntelin sitä taas. En varmaan ikinä leivo niin, että noudattaisin 100% reseptiä. Paitsi tietty koulussa. Alkuperäinen ohje on Yummy Bakerilta. On kyllä ihanan meheviä ja maukkaita, jopa toffeeta inhoava äitini piti näistä. :)

lomogram

Toffee-omenakuppikakut

Toffeekastike

n. 30 omar-karkkia
2 dl vispikermaa
Taikina
175g voita
2 dl sokeria
1 muna
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
4 omenaa raastettuna
puolet toffeekastikkeesta
Kuorrute
1 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
1-2 dl tomusokeria
puolet toffeekastikkeesta

1. Aloita valmistamalla toffeekastike. Heitä vispikerma ja omarit kattilaan. Keittele miedolla lämmöllä niin kauan kunnes omar-karkit alkavat sulaa ja seos kuplia. Jätä sivuun jäähtymään.
2.Vatkaa hyvin pehmeä voi (saa olla osittain jopa sulaa) ja sokeri keskenään. Lisää huoneenlämpöinen muna hyvin vatkaten.
3. Mittaa jauhot, sooda, leivinjauhe ja suola toiseen astiaan ja sekoita ne keskenään. Lisää kuivat aineet, omenaraaste ja puolet toffeekastikkeesta voivaahdon joukkoon.
4. Lusikoi taikinaa reilusti muffinsipellin koloihin, jotka olet vuorannut joko rasvalla, muffinivuokilla tai leivinpaperilla. Paista 175 asteessa reilu 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
5. Vispaa kerma kovaksi vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja toffeekastike. Tässä vaiheessa maistele ja tarkkaile kuorrutuksen koostumusta. Seos on jo aika makeaa, joten se ei välttämättä tarvitse tomusokeria. Minulla kuitenkin kuorrutteesta tuli sen verran löysää ilman, että päätin sitä tomusokeria laittaa.
6. Pursota kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Koristele halutessasi omar-murusilla.
lomogram

No comments:

Post a Comment