Monday, August 12, 2013

Karhunvatukka-flognarde

Clafoutis on ranskalainen jälkiruoka, joka yleensä valmistetaan siten että marjat (usein kirsikat) ladotaan uunivuokaan, ja päälle kaadetaan jonkinlaista pannukakkutaikinaa, ja vuoka paistetaan uunissa. Leipomus on alkujaan peräisin Limousinista, kun taas nimi johtuu oksitaaninkielisestä sanasta clafotís (< verbistä clafir, "täyttää" (taikina kirsikoilla)).
Jos kirsikan sijasta käytetään muita marjoja, esimerkiksi luumua, omenaa, karpaloita tai karhunvatukoita, piiraan nimi on "flognarde" (myös voidaan kirjoittaa "flaugnarde").
-Rakkain terveisin Wikipedia

lomogram

Eli siis clafoutis karhunvatukoista
3 kananmunaa
1 dl sokeria
2 dl maitoa
nokare sulaa voita
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
2,5 dl vehnäjauhoja
muutama desi karhunvatukoita

Vatkaa munia ja sokeria muutaman minuutin ajan. Huom! Ei vaahdoksi, vaan niin että se muuttuu vaaleammaksi ja vähän kuohkeammaksi. Lisää maito, voi ja suola. Siivilöi vaniljasokeri ja vehnäjauhot mukaan. Ripottele karhunvatukat vuoan pohjalle, kaada taikina päälle ja törkkää uuniin.
Paista 175 asteessa 20 minuuttia. Sirottele jäähtyneen flognarden päälle tomusokeria.

lomogram

2 comments: