Sunday, July 7, 2013

Mansikkainen sitruunamoussekakku

Oli taas niin vaikeeta keksiä lyhyttä ja kuvailevaa nimeä. Tässä on siis tumma browniepohja, sen päällä pilkottuja mansikoita, sitten on sitruunamoussekerros ja päällä vielä mansikoita. Jos teen tätä joskus uudestaan niin laitan täytteeseen yhden liivatteen vähemmän, sillä pidän itse ehkä hieman pehmeämmästä rakenteesta. Digestivekekseistä tehty pohja sopisi tähän myös tosi hyvin.

WP_001772

Brownie:
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
0,75 dl rypsiöljyä

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot, kaakaojauhe ja rypsiöljy. Vatkaa huolellisesti. Kaada taikina voideltuun, leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (28cm) ja paista 175 asteessa n. 15 minuuttia.
Anna brownien jäähtyä ja irrota se vuoasta. Pese vuoka, pingota pohjalle uusi leivinpaperi ja kumoa brownie vuokaan. Voit painella sitä hieman littanammaksi.

Sitruunamousse:

5 liivatelehteä
6 dl vispikermaa
1 prk Valion sitruunalla maustettua rahkaa
0,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
ja puolikkaan sitruunan mehu

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa mukaan myös rahka, sokerit ja sitruunankuori. Kuumenna sitruunan mehu kattilassa tai mikrossa kiehuvaksi. Sulata siihen liivatteet ja kaada seos ohuena nauhana moussen joukkoon koko ajan vatkaten.

Kakun kokoaminen:

Pilko iso kasa mansikoita viipaleiksi. Asettele reilusti mansikkaviipaleita browniepohjan päälle (niin että koko pohja peittyy) ja kaada päälle moussetäyte. Tasoita pinta ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia jääkaapissa. Ennen tarjoilua koristele kakku mansikoilla.

WP_001787



No comments:

Post a Comment