Thursday, July 4, 2013

Appelsiinijuustokakku-jäätelö

WP_001746

Appelsiinijuustokakku

100 g digestivekeksejä
40 g voita
1 prk (180 g) appelsiinituorejuustoa
2 rkl kreikkalaista jogurttia
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Murskaa digestivekeksit ja sekoita murut sulaneen voin kanssa. Painele seos pienen vuoan pohjalle. Sekoita keskenään loput ainekset ja kaada pohjan päälle. Paista noin puoli tuntia 175 asteessa.
Anna juustokakun jäähtyä.

Appelsiinikastike
1 appelsiinin mehu
4 rkl hillosokeria

Kiehauta mehu ja sokeri kattilassa. Anna jäähtyä kunnolla.

Jäätelö
2,5 dl kuohukermaa
½ tlk kondensoitua maitoa
1 tl vaniljasokeria
appelsiinikastiketta
appelsiinijuustokakkua pieneksi pilkottuna
(digestivekeksejä murskattuna)

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kaikki muut aineet joukkoon. Laita jäätelömassa pakkasen kestävään astiaan ja pakasta mielellään yön yli.

No comments:

Post a Comment