Sunday, July 21, 2013

Avokadokuorrutteiset omena-banaanikuppikakut!

Women's Health lehdessä oli juttu siitä, miten tehdä terveellisempiä kuppikakkuja. Sieltä nappasin tän avokadokuorruteen ja kehittelin siihen vielä kuppikakun alle. Kakussa voi käyttää mitä tahansa jauhoja, jauhettuja pähkinöitä ja siemeniä, öljyjä, hunajaa, hedelmiä, kasviksia (punajuurta, porkkanaa, kesäkurpitsaa).. jne. Mielikuvitus ja uskallus on rajana!

WP_002806

2 keltuaista
0,5 dl öljyä
1 dl jogurttia
1 banaani
1 dl mantelijauhetta
2 dl kaurahiutaleita jauhettuna
1 dl ohrajauhoja
0,5 dl ruokokidesokeria
1 tl leivinjauhetta
omena raastettuna
2 valkuaista

Kuorrute:
Avokado
2 rkl tomusokeria

Soseuta keltuaiset, öljy, jogurtti ja banaani keskenään. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne banaanimössön joukkoon. Lisää myös raastettu omena ja sekoita. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Kääntele vaahto melkein valmiiseen kuppikakkutaikinaan. Voilá! Lusikoi muffinivuokiin ja paista 180 asteessa reilu 10 minuuttia.

Soseuta avokado ja lisää mukaan tomusokeri. Sekoita hyvin. Lusikoi tai pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.

WP_002810


2 comments:

  1. Voi miten hyvän näköisiä kuppikakkuja! Ja oiva tapa boostata kasvisten/hedelmien syöntiä, varsinkin jos lisää ehdottomasi kasvisraasteen :) Nam nam tällaisen kuppikakun voisi pistellä vaikka aamupalaksikin, sillä kyllä nyt perusmuroissa ja -mysleissä on jo enemmän sokeria ja huonoja rasvoja kuin näissä!

    ReplyDelete
  2. Totta! Kasvikset tuo myös sellasta ihanaa mehevyyttä ja kosteutta leivonnaisiin. Näitä vois syödä melkeimpä joka aterialla! :D

    ReplyDelete