Wednesday, July 24, 2013

Rukiinen mustikkamurupiirakka

Minä tyhmä lähdin eilen metsään muutamaksi tunniksi poimimaan mustikoita ilman itikkamyrkkyä. Laskin just, että mulla on 12 hyttysenpistoa vasemmassa käsivarressa.. enkä haluu ees tietää miten monta on muualla. Sain poimittua siitä tuskasta huolimatta noin litran mustikoita ja käytin ne kaikki tähän piirakkaan.
WP_002911
Mulla on sellanen pieni ongelma, että en tiedä millanen on täydellinen mustikkapiirakka. En tiedä, pitäiskö siinä olla muropohja vai sellanen kakkumaisempi pohjaa (en tiedä mikä ois oikea sana tälle, mutta tiedätte kai - sellanen pehmeä pohja vähän niinkuin muffineissa). Sen kuitenkin tiedän, että ei pullapohjaa ainakaan! Entä pitäiskö täytteessä olla jotain muutakin kuin mustikoita? Lähin nyt kokeilemaan tämmöstä kakkumaista pohjaa, johon käytin myös ruisjauhoja ja vielä mustikoiden päälle taikinamuruja. Ihan kelpo piirakka tästä tuli, mutta ei täydellinen.
WP_002936
4 kananmunaa
2,5 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
1 prk (250g) maitorahkaa
150 g voita sulatettuna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 dl ruisleseitä
2 tl leivinjauhetta
vajaa litra mustikoita
murutaikina:
50 g kylmää voita
1/2 dl ruokokidesokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja

Sekoita kananmunat ja sokerit vispilällä sekaisin. Ei tarvitse vatkata vaahdoksi. Lisää maitorahka ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet ja voisula munasokerimaitorahkan joukkoon. Levitä taikina uunivuokaan. Ripottele mustikat päälle.
Valmista murutaikina nyppimällä kaikki sen ainekset yhteen ja ripottele se piirakan päälle.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

No comments:

Post a Comment