
Pohja:
3 rkl pähkinävoita
3dl valitsemiasi pähkinöitä, siemeniä, hiutaleita yms.
kuivattuja taateleita pieneksi paloiteltuna
Täyte:
3 isoa rkl turkkilaista jogurttia
1 dl maustamatonta jogurttia
3 banaania
1 persikka
10 tuoretta taatelia
(hunajaa)
3 liivatelehteä
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Mittaa pohjan kuivat aineet blenderiin ja surauta hienoksi jauhoksi. Sulata pähkinävoi mikrossa. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja painele pienen irtopohjaisen vuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin odottamaan täytteen valmistuksen ajaksi.
Laita kaikki täytteen aineet blenderiin (paitsi liivatteet) ja surauta blenderillä tai sauvasekoittimella. Sulata liotetut ja kuivaksi puristetut liivatteet pariin ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoitellen. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.

No comments:
Post a Comment