Wednesday, June 19, 2013

Healthy banaanihyydykekakku

Mulla on ollut visio tälläsestä herkusta päässäni jo jonkun aikaa ja eilen sitten toteutin sen. Käytin pohjassa saksanpähkinöitä, kookoshiutaleita, manteleita ja siemensekoitusta. Täytteessä voisi käyttää myös marjoja ja muitakin hedelmiä. Minä nyt vaan laitoin mitä jääkaapista löysin :D
WP_001641

Pohja:
3 rkl pähkinävoita
3dl valitsemiasi pähkinöitä, siemeniä, hiutaleita yms.
kuivattuja taateleita pieneksi paloiteltuna

Täyte:
3 isoa rkl turkkilaista jogurttia
1 dl maustamatonta jogurttia
3 banaania
1 persikka
10 tuoretta taatelia
(hunajaa)
3 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Mittaa pohjan kuivat aineet blenderiin ja surauta hienoksi jauhoksi. Sulata pähkinävoi mikrossa. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja painele pienen irtopohjaisen vuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin odottamaan täytteen valmistuksen ajaksi.

Laita kaikki täytteen aineet blenderiin (paitsi liivatteet) ja surauta blenderillä tai sauvasekoittimella. Sulata liotetut ja kuivaksi puristetut liivatteet pariin ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoitellen. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.

WP_001640

No comments:

Post a Comment