Sunday, March 2, 2014

Suklaakakku

lomogram
Mulla on ollut jo pitkään himo leipoa suklaakakku. Sellainen oikein suklainen, missä ei ole mitään ylimääräistä. Yritin etsiä reseptejä googlen avulla, mutta mikään ei tuntunut oikein hyvältä. Paras lopputulos syntyy, kun kehittelee itse. Okei ei aina, mutta ainakin tällä kertaa.
lomogram
Tässä se nyt on ja on varmasti suklaasta pitävien mieleen. Vaikka sokerin määrä kakussa saattaa tuntua ehkä suurelta, ei se juurikaan maistu kovin makealta. Maku on aika intensiivisen suklainen. Parasta suklaakakku on päivän-pari vanhana, kun maut ovat saaneet kylmässä asettua.
lomogram
Suklaakakku

Pohja
3 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
120 g margariinia tai voita sulatettuna
1½ dl kahvia
2 kananmunaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sula margariini, kahvi ja kananmunat. Sekoita hyvin sekaisin. 
Voitele kolme samankokoista kakkuvuokaa ja jaa taikina vuokiin. Paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia. Jos et omista useaa vuokaa, kuten minä, voit paistaa pohjat erissä samassa vuoassa. Siihen menee aikaa, mutta on sen arvoista. Kakkupohjista tulee sen verran kosteita, että koko taikinaa ei oikein voi paistaa samassa vuoassa ja sitten leikata osiin.
Anna pohjien jäähtyä kokonaan.

Täyte
200 g tummaa suklaata
2 dl kuohukermaa
75 g margariinia
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Kuumenna kerma ja sulata suklaa siihen. Anna seoksen jäähtyä jääkaappikylmäksi (tärkeää! muuten vaahdotus ei onnistu). Vatkaa vaahdoksi. Lisää pehmeä margariini, sokerit ja suola. Vatkaa, kunnes seos on kuohkeaa.

Kokoa kakku laittamalla pohjien väliin suklaatäytettä. Kuorruta lopuksi koko kakku.
lomogram

2 comments: