Wednesday, March 26, 2014

Kanelisolmumunkit

lomogram
Mulla iski idea, että vähän korvapuustit olisi hyviä öljyssä paistettuna eli siis munkkeina. Jos ne sellaisenaan tipauttaisi kuumaan öljyyn niin ne luultavasti avautuisivat ja täytteet valuisivat öljyyn. Nämä solmut kätkevät täytteen sisälleen ja siellä se sitten pysyy paiston ajan. Kivaa vaihtelua normimunkkeihin. Simaa myydään jo kaupoissa niin nämä oli aika herkkua sen kanssa. Varaslähtö vappuun on siis otettu, mutta se sallittakoon, koska en tule viettämään vappua tänä vuonna Suomessa.
lomogram
Kanelisolmumunkit noin 18 kpl

3 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
kardemummaa reilusti
1 dl sokeria
3/4 tl suolaa
75 g voita sulatettuna
1 kananmuna
vehnäjauhoja
+ kanelia, voita ja sokeria täytteeksi
+ rypsiöljyä paistamiseen

Lämmitä maito ja kardemumma hieman kättä lämpimämmäksi. Vatkaa joukkoon hiiva, sokeri, suola, voi ja kananmuna. Alusta vehnäjauhoja maitoseokseen sen verran, että taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoilta, mutta on kuitenkin pehmeää. Anna taikinan levätä vähintään 10 minuuttia. Punnitse taikinasta 60 g palasia ja pyörittele ne pyöreäksi. Kaulitse palat pieniksi levyiksi. Levitä jokaiselle levylle sipaisu voita, ripottele sokeria ja kanelia päälle. Kääri rullalle, nipistä saumaa hieman kiinni ja rullaa vielä pitkulaisemmaksi. Solmi rulla solmulle. Kohota huoneenlämmössä liinan alla noin puolituntia. Lämmitä rypsiöljy kattilassa 160-170 asteiseksi ja paista munkit kauniin ruskeiksi. Kierittele munkit sokerissa pian paiston jälkeen.
photogram-20140323-175015photogram-20140323-175300

No comments:

Post a Comment