Friday, January 31, 2014

Täytekakku vadelmatäytteellä ja valkosuklaakreemillä

lomogram
Kattokaa nyt miten hieno siitä tuli! Vaikka koristelut meni pieleen! Tarkoituksenani oli tehdä sellainen cool ombrekakku, mutta se kreemi oli ihan saman väristä sen toisen kanssa vaikka läträsin elintarvikevärillä vaikka kuin pitkään. Oh well. Oon kuitenkin tyytyväinen. Tämä on siskoni 14-vuotis synttärikakku, jota hän söi mm. aamupalaksi.
lomogram
  
Vadelma-valkosuklaakakku
Tarvitset 3 munan sokerikakkupohjan (tehty 16-18cm vuokaan)
Sokerikostutusvesi:
1½ dl vettä
½ dl sokeria
Vadelmatäyte:
200 g pakastevadelmia
3 rkl hillo-marmeladisokeria
Valkosuklaakreemi:
1 dl kermaa
150 g voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g valkosuklaata
1½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
punaista elintarvikeväriä

Kiehauta sokerivesi. Kiehauta vadelmat hillo-marmeladisokerin kanssa. Anna molempien jäähtyä kylmiksi. Vatkaa kerma. Vatkaa pehmeä voi, tuorejuusto ja sokerit keskenään kuohkeaksi ja ilmavaksi. Vatkaa vatkattu kerma ja sulatettu jäähtynyt valkosuklaa voivaahdon joukkoon.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan, kostuta ja täytä vadelmatäytteellä ja värjäämättömällä kreemillä. Kuorruta kakku ohuesti kreemillä. Jaa sitten loppu kreemi kolmeen eri kulhoon, jätä yksi valkoiseksi ja kaksi muuta värjää punaisella elintarvikevärillä. Toinen hieman tummemmaksi. Levitä valkoista kreemiä kakun yläosaan, toiseksi vaaleinta keskiosaan ja tumminta alaosaan. Käy veitsellä koko kakun reuna läpi tasoittaen se. Laita jäljelle jääneet kreemit eri pursotinpusseihin ja pursota pieniä palluroita kakun pintaan.

Pistä kylmään odottamaan mielellään seuraavaan aamuun, jota maut tasoittuvat ja kakku mehevöityy niin sanotusti.
lomogram

No comments:

Post a Comment