Sunday, September 29, 2013

Puolukkamuffinsit / Lingonberry Muffins

lomogram
Arvatkaa mitä? Ohjeen oon taas napannut Hummingbird Bakeryn Leivonnaisia herkkusuille -kirjasta. Tossa kaikki reseptit on vaan niin huippuja ja hyviä (paitsi ehkä yks.) Suosittelen ostamaan, tai ehkä teidän ei tarvii, kun mä postaan kaikki ohjeet tänne. Haha.
Tämä löytyy mustikkamuffinit nimellä kirjasta, mutta vaihdoin mustikat puolukoihin. Muuten noudatinkin ohjetta melkein tismalleen, mitä en juuri yleensä koskaan tee. Taikinan teossa meni vain joku 5 minuuttia. Paistamisessa melkein tunti, sillä uuniini mahtuu vain 12 muffinsia kerrallaan paistumaan. Ja näitä tuli ainakin 20.
Lopputuloksena oli ihanan kuohkeita muhevia herkullisia nameja täydellisiä muffinseja.

Puolukkamuffinsit
360 g (5,5 dl) vehnäjauhoja
370 g (4,4 dl) sokeria
1 tl suolaa
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
3,75 dl piimää
1 kananmuna
0,5 tl vanilja-aromia
70 g voita sulatettuna
250 g (3,5 dl) puolukoita

Sekoita jauhot, sokeri, suola, leivinjauhe ja sooda sekaisin. Sekoita kannussa keskenään piimä, muna ja vanilja-aromi. Kaada seos hitaasti jauhojen joukkoon ja vatkaa ainekset sekaisin. Kaada mukaan voisula ja vatkaa tasaiseksi ja sileäksi. Sekoita lopuksi varovasti joukkoon puolukat, niin että ne leviävät tasaisesti taikinaan.
Lusikoi paperivuoilla vuoratut muffinipellinkolot täyteen taikinaa. Paista 170 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet väriä ja tuntuvat kokeiltaessa kimmoisilta.

lomogram
Guess what? The recipe is from Hummingbird Bakery Cookbook again. All the recipes from that book are so good (okay, there's been one I didn't like). I recommend all of you to buy it or maybe you don't have to because I'm going to post all the recipes on my blog anyway, haha.
You can find this recipe from the book with name Blueberry Muffins. I just changed the blueberries to lingonberries. Otherwise I followed the original recipe almost like it was, which I usually never do. It took only for like 5 minutes to make the batter but the baking part took almost an hour. My oven bakes only 12 muffins at a time. And I got about 20 of them.
The result was lovely, light, porous, delicious, yummy, perfect muffins.

Lingonberry Muffins
360 g (5,5 dl) flour
370 g (4,4 dl) sugar
1 tsp salt
1,5 tsp baking powder
0,5 tsp baking soda
3,75 dl sour milk
1 egg
0,5 tsp vanilla extract
70 g melted butter
250 g (3,5 dl) lingonberries

Combine the flour, sugar, salt, baking powder and soda. Mix the sour milk, egg and vanilla in a jug. Pour the milk mixture slowly in to the flours. Add melted butter and mix it until smooth. Mix the lingonberries in the end carefully and make sure they spread evenly.
Fill the muffin tins full of the dough. Bake them in 170 celsius for 20-25 minutes or until they've got some colour and feel resilient.

2 comments:

  1. oi kuinka herkullisen näköisiä!! Pakko kyllä leipoa tuollaisia itsekin!:)

    ReplyDelete