Sunday, May 19, 2013

Kikhernebrowniet mansikkarahkajäädykkeellä

Voi että on vaikeaa keksiä mahdollisimman lyhyttä, ytimekästä ja kuvaavaa otsikkoa. Kikherneet sopi tosi hyvin browniepohjaan, ne toi sellasta hieman pähkinäistä makua. Idea lähti täältä.

Lomogram_2013-05-19_05-56-48-PM

1 tlk kikherneitä
6 kuivattua luomu aprikoosia
4 tuoretta taatelia
0,5 dl vettä tai jotain muuta nestettä
loraus rypsiöljyä
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus merisuolaa
1 kananmuna
kunnon loraus hunajaa

Kuorrutus:
250 g maitorahkaa
n. 10 pakastemansikkaa
muutama taateli
hunajaa
kermavaahtoa (laitoin jämät jääkaapista, ei pakollinen)


Valmista browniepohja laittamalla kaikki ainekset blenderiin tai sörsselöi ainekset muuten haluamallasi tavalla sileäksi taikinaksi (kandee maistaa, hyvää on). Laita taikina melko pieneen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, tasoita pinta. Paista 175 asteessa 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Sörsselöi (ihana sana) kuorrutuksen aineet myös blenderissä tai jossain ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Laita pakastimeen pariksi tunniksi. Nauti ♥

Lomogram_2013-05-19_05-58-47-PM

2 comments:

  1. oi ihana! tää resepti pitää ottaa talteen!

    ReplyDelete
  2. jee eka kommentti!!! mutta joo tää oli yllättävän hyvää, ehdottomasti kantsii ottaa resepti talteen :)

    ReplyDelete