Saturday, March 9, 2013

Hampurilaissämpylät

Eka kerta, kun tein hampurilaissämpylät itse ja onnistui tosi hyvin. Oli paljon parempia kuin kaupan valmissämpylät. Välistä puuttuu enää vaan pihvi ja muut lisukkeet. Tällä ohjeella tuli 6 aivan hervottoman kokoista sämpylää.

WP_000523

3 3/4 dl maitoa
50 g hiivaa
35 g leivontamargariinia
himpsaus merisuolaa
hiivaleipäjauhoja
seesaminsiemeniä

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, murenna hiiva maidon joukkoon ja lisää merisuola sekä pehmeä leivontamargariini. Alusta jauhoja käsin taikinaan niin, että taikina alkaa irrota kulhon reunoilta ja käsistä. Vaivaa vähintään 15 minuuttia. Anna taikinan levätä noin puoli tuntia liinan alla.
Jaa taikina 6 osaan, pyörittele sämpylöiksi ja uita ylimmäinen puoli seesaminsiemenissä. Laita leivinpaperin päälle pellille ja litistä sämpylöitä hieman. Anna kohota liinan alla 45 minuuttia. Paista 225 asteessa 10 minuuttia.

No comments:

Post a Comment